Een huis zonder planten is een huis zonder sfeer en warmte. Het zijn juist de groene organische vormen van planten die een stuk speelsheid in jouw huis brengen, en dan maakt het niet uit of het nu om de woonkamer, hal, serre, badkamer, slaapkamer of studeerkamer gaat. Met een plant is het er gewoon gezelliger en gezonder. Heb je helemaal geen verstand van kamerplanten? Geen probleem, dan zetten we het allemaal even voor je op een rijtje.

Populaire kamerplanten

De meest populaire planten van het moment zijn sanseveria, orchidee, yucca, areca, zamioculcas, ficus en spathyfillium. Waarschijnlijk zitten hier al een paar planten tussen waar je heel blij van wordt. Als dat niet het geval is, neem dan eens een kijkje bij Tuincentrum.nl een online tuincentrum waar een ruime keuze is op het gebied van kamperplanten. Zij kunnen je een advies op maat geven en de gewenste plant voor je zelfs thuis bezorgen.

Gezond

Kamerplanten zijn niet alleen heel gezellig, maar ze zijn ook nog eens gezond. Ze maken zuurstof aan en houden de vochtigheidsgraad in je huis op peil. Te droge lucht is ongezond en werkt infecties in de hand. Luchtzuiverende planten zijn areca, dracaena, sanseveria, varenpalm, lepelplant, ananasplant en gatenplant.

Een plant die bij je past

Kies een plant die bij jou en je woonruimte past. Tegenwoordig zijn de grote kamerplanten in de mode, maar dat is geen goed idee als je klein behuisd bent. De voordelen van grote planten zijn dat je met een paar exemplaren hetzelfde effect bereikt als met een dozijn kleine planten, dat ze gemakkelijk en snel te verzorgen zijn en dat ze minder snel beschadigen.

Waar zet je de plant neer?

Elke plant is uniek en heeft specifieke behoeften. Waar direct zonlicht voor de ene plant een must is, is het dodelijk voor de andere. Temperatuur, licht, vochtigheid, tocht zijn allemaal zaken die het leven en welzijn van een plant beïnvloeden. Een goed advies is belangrijk, want er zijn weinig dingen triester dan een mooie kamerplant, die na enkele weken is verschrompeld tot een zielig hoopje groen.

Onderhoud

Wie een plant goed onderhoudt doet veel langer met een plant dan iemand die het onderhoud verwaarloost. Het is an sich niet zo heel veel werk: uitgebloeide bloemen, bladeren en dode takken verwijderen. En verder is de juiste aarde en voeding van belang. Water geven is wel eens een probleem; of het is teveel of het is te weinig. Maar ook daar is een oplossing voor: de Aqua Care, een bewateringssysteem dat zelfs de meeste verstrooide persoon tot een plantenexpert met groene vingers maakt.